I Thisted Kommune er der udarbejdet en fælles handleplan for sprog og læsning for alle børn fra 0 - 18 år. Det giver en klar og tydelig strategi for, hvordan man i folkeskolen finder, tester, underviser og hjælper ordblinde elever, helt fra skolestart:
For de elever, som trods hårdt arbejde og ekstra indsatser ikke knækker læsekoden, kan de fra slutningen af 3. klasse testes for ordblindhed med enten Elbros Ordlister eller Ministeriets ordblindetest.
Når en elev er testet ordblind, bliver der ansøgt om optagelse på Kompetencecenter for læsning. De optagede elever kommer på et grundkursus enten i mellemtrin eller i overbygningen. Kompetencecenterets tre konsulenter underviser ordblinde elever ude på elevernes egne skoler.
Konsulenten følger eleven helt frem til og med 9. klasse, med kurser for både elever og lærere. Konsulenterne er ude på hver skole flere gange årligt, og kan hjælpe til, hvis lærere eller elever er i tvivl om noget, eller hvis der er kommet nye it-teknikker/muligheder, som de ordblinde elever kan have gavn af.
Når konsulenterne ikke er på skolen, er det lærerne og læsevejlederne, der hjælper eleven videre i det daglige. På alle skoler er der mindst en uddannet læsevejleder. Kompetencecenteret er tovholder for det kommunale læsevejledernetværk. Derudover afholder Kompetencecenteret kurser for lærerne flere gange årligt, ligesom forældrene inviteres til fælles forældremøder for ordblinde elever.